Старт сезону виграє Ляшко

22 січня 2016, 21:49
Власник сторінки
Писатель,политический эксперт
1
536

До початку нового парламентського сезону кожна з політичних сил зайнялася аж надто глибоким переосмисленням своєї місії в суспільстві, дехто аж до зникнення з інфорпростору. Цим і скористався Ляшко..

Політичні канікули хтось із політиків проводив у Канарському виборому окрузі, а хтось із менш заможних підпрацьовував як не Дідом Морозом то Святим Миколаєм, в залежності від домінантних настроїв на підконтрольній території. Кінець політичного сезону відверто приспав пильність політичних лідерів. Звичайно що недремне око Банкової було у всеозброєнні і вічно напоготові, але партійні лідери здається зникли з обріїв перед страхом всіляких епідемій. Президент дав старт сезону великою през/с-конференцією, на що, здається, окрім медійників навіть партійні прес-служби не надто зреагували. А серед тестових тем, озвучених Президентом , було де «відтоптатися» не лише медійникам. Втім виразної позиції, ні з судової реформи, ні з децентралізації, ні навіть з особливого статусу Донбасу з боку лідерів фракцій і партій коаліції так і не прозвучало. Що це – втома від попереднього сезону, чи скованість коаліційними зобовязаннями?
Єдиний із лідерів парламентських партій , хто старт політичного сезону розпочав із однозначної позиції – ніякого особливого статусу Донбасу, і жодного голосу з боку фракції РПЛ на продавлення змін до Конституції в заявлений день голосування, виявився Олег Ляшко. Звичайно, що деякі з колег висловилися про те, що саме Ляшко зірвав плани Путіна із федералізації України, із чим можна не погоджуватися, але для патріотичного табору, не обтяженого коаліційними зобовязаннями, ця позиція впала як сніг на голову. Власне так однозначно й не скажеш, що тут спрацювало в Ляшкові – аналітики партії, особиста інтуїція, чи все ж політичний досвід? Як на мене - все ж політичний досвід. Бо більшість партій не має в своїх структурах аналітиків, рівня аналітиків з Банкової, або МЗС, хоча в самій РПЛ своїх Немирь не менше ніж в Батьківщині, але не Батьківщина , і не Самопоміч, і навіть не Народний Фронт на тлі виваженої Банкової, почали сезон з настільки однозначної позиції по Донбасу.
Доки всі хитрували чи примірялися до нових економічних обставин, однозначність РПЛ в питанні змін до Конституції, прозвучала ледь не як лютий клич сотника Парасюка зі сцени Майдану. Напередодні приїзду емісарів від Меркель і Оланда, на тлі впертого набридання самим Оландом про необхідність витанцьовувати перед сепаратистами, Банкова не ризикнула розхитувати ситуацію, особливо на тлі перших ростків економіки, котрі такі непевні, що сам виборець ще навіть не сподівається на те, що це вже саме відштовхування від дна, а не провалювання на нове дно. Тож з метою збалансування позиції, а Банкова закликала не навязувати Україні ті рішення, котрі б зірвали б громадянський мир на підконтрольній українській владі території, емісарам було запропоновано зустрітися з фракціями Верховної Ради. Відомою на час приїзду емісарів була якраз позиція РПЛ, всі інші витримуючи інтригантську паузу, лише відштовхнулися від позиції РПЛ, котра стала різко набирати підтримку…Отже, чи зламав плани Путіна Ляшко, відповісти однозначно тяжко, оскільки планів не знає й сам Путін …Втім, якщо вважати ненависть до України і всього українського з боку Путіна, то тоді плани Путіна відомі всьому світові, але позиція РПЛ стала точкою опори, або точкою відштовхування для інших політсил, а самому Ляшкові два політичних трюки - спочатку вихід із коаліції, котрий зіпсував всіляку політичну перспективу Тимошенко, і ось найсвіжіше - жорстке заперечення особливого статусу Донбасу, створило плацдарм для заволодіння золотою акцією в парламенті. І це на тлі тієї ж Самопомочі, лідер котрої має великі політичні перспективи. Опозиціонер, більший ніж формальна опозиція, і насподіваний союзник влади у ситуаціях, що здатні погасити громадянські конфлікти – суміш, звичайно, гримуча, але на ці політичні оксюморони штовхає малочисельні, але інтелектуально спроможні фракції, неповороткість парламентських мастодонтів. Втім краще нехай вони будуть неповороткими, але фундаментальними…Про слона ж в посудній лавці всі все чули…Врешті ж від них все залежить…І саме від кінцеве слово БПП виявилося остаточним – такі зрадницькі поправки продавити найближчим часом в українському парламенті не можливо, а винуватців цього шукайте в Кремлі…
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.